Pysznie i zdrowo
Opieka nad dziećmi w żłobkach i klubach dziecięcych regulowana jest ustawą z dnia 4 lutego 2011 r. o opiece nad dziećmi w wieku do lat 3 (Dz.U. 2021.75), art. 12 tej ustawy wskazuje, iż „żłobek i klub dziecięcy zapewniają przebywającym w nim dzieciom wyżywienie zgodne z wymaganiami dla danej grupy wiekowej wynikającymi z aktualnych norm żywienia dla populacji polskiej, opracowywanych przez Instytut Żywności i Żywienia im. prof. dra med. Aleksandra Szczygła w Warszawie”.
Dokładamy wszelkich starań aby posiłki były przygotowywane nie tylko zgodnie z zalecanymi normami żywienia, ale i by były pyszne oraz estetycznie podane. Przecież jedzenie to uczta dla wszystkich zmysłów.
-
Kanapki z serem białym, zielony ogórek
Pasta rybna , ogórek konserwowy
Pomidor, sałata, pietruszka, koper
Frytki z marchewki
Budyń jaglano-bananowy z kiwi
jogurt owocowy z pomarańczą
Kopytka ze szpinakiem i mini marchewkami